Ljusterapi, yoga och föreläsningar under Hälsoveckan

Inlagt av i jan 24, 2019 i AKTIVITETER | 0 kommentarer

Igår besökte aktivitörerna Linda och Felicia Hälsoveckan på Dalheimers hus. Så roligt att flera av våra deltagare anslöt denna dag. Vi lyssnade på föreläsningar om kost, träning, meditation och mindfullness. På eftermiddagen provade vi på ljusterapi och yinyoga.

På Dalheimers Hus finns ett solrum som går att boka för allmänheten. Du anmäler dig i receptionen och får då låna solglasögon om du inte har med dig egna. Väl där kan du reglera hur många grader du vill ha inne i solrummet. Det är inrett med skärgårdskänsla, med strandbakgrund och solstolar. Ljudet av vågor och en mås hörs i bakgrunden. Solsimulatorns ljuspaneler ger ljus och värme med hjälp av UV-vågor som ligger på en kontrollerad nivå och därmed inte utger några hälsorisker. Vi tyckte det var väldigt avkopplande att luta sig tillbaka och känna värmen mot ansiktet. Det är ett bra sätt för att rensa tankarna, låta andningen bli avslappnad, och vi kände oss piggare efteråt.

För dig som vill besöka solrummet på Dalheimers hus kan du boka genom att ringa receptionen: 031-3679752. Det kostar 65 kronor om du är ensam, eller 100 kronor om ni är 2-6 personer.

Yinyoga är en yogaform som går ut på att slappna av i olika positioner, oftast sittandes eller liggandes. Detta görs under 2-5 minuter i varje position. Avslappningen gör att du stretchar kroppen och effekterna kan vara både smärtlinding, ökad rörlighet och välmående, speciellt om du utför det regelbundet.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *