Galna äventyr leder till oväntade möten

Inlagt av i mar 8, 2019 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

 

Galna äventyr leder till oväntade möten

Minns ni att jag, Josefine, tidigare har berättat om några av mina äventyr? Jag besteg till exempel Sveriges då högsta topp, Kebnekaises sydtopp, sommaren 2018. Nu är jag på väg in i nästa! För ungefär ett halvår sedan var en assistent på semester på Barbados med sin familj. Där pratade hon bland annat med en kvinna som också semestrade där. De kom in på att prata om mig och att jag har en funktionsnedsättning som jag inte låter hindra mig från att leva mitt liv på det sätt jag vill. Assistenten berättade att jag gillar galna saker och att mitt motto är ”CP = Creating Possibilities”. Jag inspireras av Nalle Puhs tankesätt ”ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.”

Det visade sig att kvinnan arbetar för en organisation i USA, Lyfebulb. De lyfter fram utvalda ambassadörer med kroniska sjukdomar och funktionsnedsättningar, som till exempel diabetes, MS, IBD och cancer. Ambassadörernas uppdrag är att dela erfarenheter, öka medvetenheten om kroniska sjukdomar och funktionsnedsättningar. De vill också att ambassadörerna inspirerar andra till förändring och en vilja till att förbättra livskvalitén på olika sätt.

Men, de saknade en ambassadör för personer med CP-skada.

När min assistent kom hem från resan berättade hon om mötet med den här kvinnan. Jag tyckte direkt att hela idén och konceptet lät väldigt intressant! Men andra delar av livet kom emellan ett tag, så först nu har vi på riktigt påbörjat arbetet för att jag ska bli ambassadör för dem.

Vad innebär det då att vara ambassadör för Lyfebulb? Jo, om jag förstått det hela rätt innebär det att jag ska fortsätta med det jag gör. Det vill säga, hitta på massor av äventyr, galna saker, pusha mina egna gränser och visa att allt är möjligt och att det gäller att hitta den mest funktionella lösningen. Jag kommer att försöka inspirera andra genom att dela med mig av min berättelse, bland annat på min blogg (länk) och andra sociala medier. Håll utkik efter hashtags som till exempel: #InspireChange #TakeCharge #PatientAmbassador och #ImpactLives

Men som sagt, vi är bara precis i början av detta äventyr. Jag lovar att återkomma med mer information när jag vet mer och har kommit igång ordentligt.

/ Jossan & Andrew

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *