Leva&Fungera är i stan igen!

Inlagt av i mar 24, 2019 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

Nu i veckan, den 26-28 mars, är det dags för Leva & Fungera-mässa igen! Det är en mässa där man kan hitta allt från hjälpmedel och bilanpassningar till assistansbolag. Man kan även gå på olika föreläsningar och testa en hel del aktiviteter. Mässan hålls vart annat år på Svenska Mässan.

Vi ska såklart dit. Vi har tänkt vara där både onsdagen och torsdagen. Då ska vi bland annat titta på om det finns någon lösning för att kunna få en bredare säng, som kan tillgodose båda våra behov, så att vi inte behöver ha två stycken. Om inte detta finns på marknaden ska vi undersöka vad det skulle kosta att som privatperson köpa två likadana sängar med de funktioner vi behöver.

Vi ska även gå och lyssna på en del föreläsningar. Bland annat ska vi gå på en föreläsning som heter ”Att jobba i någons hem – om arbetsmiljön för dig som personlig assistent”. Den ska bli intressant att gå på. Både för att höra hur det kan upplevas som assistent att ha sin brukares hem som arbetsplats, men också för att vi som faktiskt bor på deras arbetsplats ska få lyssna och förhoppningsvis få veta om det är något som vi behöver tänka lite extra på. Låter detta som en föreläsning som du också vill gå på? Då tycker jag att du ska komma till lokal A7 mellan klockan 12:20 och 13:20 på onsdag.

Här är ett axplock av de föreläsningar som kan vara intressanta att gå på och var du kan lyssna på dem:

*”Stresshantering för personer med rörelsenedsättning” – Levascenen, längst in i mässan nära det större caféet.

*”Kommunikation och kontroll av omgivningen i en framtida värld” – en föreläsning om ögonstyrd kommunikation. Den kommer att hållas i lokal A2, som ligger nästan längst in i det bortre högra hörnet sett från ingången.

*”Lågaffektivt bemötande” – Bo Hejlskov, som har jobbat med hantering av problemskapande beteenden i många år, föreläser om lågaffektivt bemötande som är en metod för hantering av problemskapande beteende på etisk grund. Även denna föreläsning hittar du i lokal A2.

Vill du veta hur en av David Lega har kommit till den punkt där han är i livet idag? Då är kanske hans föreläsning ”Hinder är till för att övervinnas” på torsdagen kl. 09:30-10:00 i lokal A7 är något för dig. Lokal A7 ligger precis bredvid lokal A2.

Eller vill du veta mer om FN-konventionen för personer med funktionsnedsättning och hur vi kan använda den i dagens samhälle? Då är det samma lokal, A7, som gäller kl. 11:00-11:30.

Gillar du att dansa? Kom då till aktivitetsytan, som ligger allra längst in i det högra hörnet, på onsdag mellan kl. !5:15-15:45. Där kan du kanske få se oss dansa och glänsa lite i rullstolsdansen som ska hållas där.

Självklart måste ni ju ta er förbi Livsandas egen monter, B05:21 och säga hej till alla glada som hänger där. Vem vet, ni kanske hittar oss där också.

/Andrew & Jossan

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *