Konstra Scenkonst – nytt scenkonstkollektiv i Göteborg

Inlagt av i apr 4, 2019 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

Prova på – nya scenkonstkollektivet KONSTRA

Nu startar scenkonstkollektivet KONSTRA upp i Göteborg.
– Vill du vara med?

KONSTRA vänder sig till personer i åldrarna 15-25 år, med eller utan funktionsvariation, som älskar scenkonst och vill utforska och utveckla sitt intresse tillsammans med andra.

PROVA PÅ!!
Kom till vår scenkonstworkshop på Högskolan för scen och musik i Göteborg mellan 13.00-16.00 den 12/5 och prova på vad det innebär att vara med i KONSTRA!

I workshopen möts vi i dans, teater och musik och utforskar dessa konstuttryck tillsammans. Vi som håller i workshopen heter:
Dans: Josefina Samuelsson och Jenny Sandgren Wahlström
Musik: Axel Krantz Vesterberg
Teater: Åza Rydberg

Datum: 12 maj
Tid: 13.00 – 16.00
Plats: Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1
Kostnad: Gratis

För frågor och anmälan till workshopen: jenny@dusprang.se

Intervju med en av initiativtagarna:

-Hej Jenny Sandgren Wahlström! Du är en av de som håller på att starta Konstra Scenkonstkollektiv. Varför startar ni upp detta?

Vi startar Konstra för att vi tycker det är självklart att alla ska ha möjlighet både att delta OCH att bidra till vårt gemensamma kulturliv oavsett om en har en funktionsvariation eller inte. Vi upplever att kulturlivet blir bättre och bättre på att tillgängliggöra kulturupplevelser för personer med funktionsvariation – fler och fler kan vara med och delta. Men när det kommer till frågan om vem som får möjlighet att vara med och bidra till kulturlivet – vem som är avsändare, t.ex: koreograf, konstnär, regissör då är det främst personer med normfunktion som har dessa roller. Konstra ifrågasätter detta och utforskar vad ett samskapande över funktionsgränserna skulle kunna innebära. Vilken slags scenkonst kan vi skapa tillsammans om vi möts jämlikt i den konstnärliga processen, och alla bidrar till skapandet oavsett funktionsuppsättning?  -Var kommer ni att hålla till?Vi kommer hålla till i Danskompaniet Spinns tillgängliga dansstudio – Spinnstudion- på Järntorget 7 i Göteborg. I höst kommer våra träffar ligga på torsdagskvällar kl. 17.30 – 19.00. 
Den 12/5 håller vi en prova på- workshop på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, dit en kan komma om en vill testa vad Konstra är! Mailajenny@dusprang.se om du vill ha mer information om denna.  

-När kommer ni att starta upp?
Det blir antagligen v. 35.

-Om någon vill prova men inte har sysslat  så mycket med teater ,musik eller dans, är det okej att prova ändå?
Då går det utmärkt att komma till workshopen den 12/5 så kan du testa och se om Konstra är något för dig! Vi kommer ha en urvalsprocess när vi sätter ihop vilka ska vara med i Konstra i höst – så om du är intresserad mailar du jenny@dusprang.se så pratar vi mer om det tillsammans!

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *