Exklusiv intervju med Vinnarskallar-vinnaren: Aron Anderson

Inlagt av i maj 14, 2019 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

Du har väl inte missat serien Vinnarskallar på TV4? Det är en serie där åtta av Sveriges främsta paraidrottare med meriter från flertalet Paralympics tävlar i lag mot varandra i olika grenar. Allt från precisionsgrenar som att skjuta med pil och båge på en tavla till hinderbanor och att hänga så länge som möjligt i ringar. Vi har lyckats få en exklusiv intervju med han som lyckades ta hem alltihop och vinna, nämligen den före detta elitidrottaren Aron Anderson.

Aron berättar att han blev kontaktad av TV4 och tyckte att det lät som ett kul program och tackade ja. Men hans idrottskarriär började redan när han var väldigt ung.
– När jag var 10 år gammal och hamnade i rullstol kändes de självklart för mig att testa parasport då jag hade idrottat innan jag hamnade i rullstol och det verkligen var något som jag saknade.

Inför alla tävlingar är det viktigt med förberedelser och träning. Han berättar att han tränade mycket styrka och kondition. En av de mer specifika saker som Aron tränade lite extra på var att hänga i en chins-stång eftersom han misstänkte att detta kunde vara ett av tävlingsmomenten.
– Nu kom inte det exakt utan det som kom var att hänga i ringar och då hade jag en stor fördel av att ha tränat på att just hänga, säger han. En av de saker som är viktigt när man tränar är maten.
– Min kost är alltid viktig för mig och jag äter sen många år tillbaka glutenfritt samt väldigt lite socker då jag märker att jag inte mår bra av det.

En annan viktig faktor är de mentala förberedelserna. Han berättar att under tävlingarna var det mycket mentala förberedelser inför varje deltävling och där jobbade han mycket med att sätta sig själv i rätt mentalt tillstånd för att kunna prestera optimalt.

Vad har det betytt för dig att vara med i Vinnarskallar?

– Kul program att vara med i och roligt att få tävla samt lära känna de andra deltagarna. Sammanhållningen mellan oss deltagare var riktigt bra men mot slutet blev det lite annorlunda (men inte sämre) när deltagare fick lämna huset och det började dra ihop sig mot finalen.

Om du fick frågan om att göra om det eller göra något liknande, hur skulle du resonera då?- Varför/Varför inte?

Jag tror jag skulle säga ja igen. Självklart beror det lite på upplägget men det var väldigt kul att vara med så jag skulle gärna vara det igen. Ser inga direkta nackdelar.

Vi bad honom beskriva upplevelsen med tre ord och dessa tre ord är de som han väljer att använda:
Inspirerande

Perspektiv

Viktigt


Vilken var den tuffaste utmaningen med att delta i programmet?

Den allra tuffaste utmaningen med att delta i Vinnarskallar säger han var att det var non-stop i 2,5 vecka.

– Jag gillar att få egen-tid och bara kunna ta en promenad eller så själv. Det var svårt att få i programmet så jag tyckte det var utmanande. Sen var det såklart tuffa tävlingar också.

Jag, Josefine, lever ju efter mitt motto ”Creating Possibilities”, eller som Nalle Puh en gång sagt ”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”. Arons motto beskriver han så här:

– “Stop wishing – start doing”.  Jag fick lära mig väldigt tidigt att vi bara har en chans på livet så det gäller att ta tillvara på den innan det en dag plötsligt är för sent.

Som avslutning undrar vi självklart vilken som blir Arons nästa utmaning.

– I sommar ska jag upp på Kebnekaises Nordtopp och nästa vår ska jag vandra till Everest Basecamp!

Stort tack Aron för att du tog dig tid att ställa upp på vår intervju och grattis än en gång till vinsten i Vinnarskallar!

Intervju och text är genomförd och skriven av Josefine Steenari & Andrew Hall

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *