The Room Escape – John Lockhards betrayal

Inlagt av i maj 30, 2019 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

 

Gillar du mysterier och att lösa gåtor? Kanske gillar du när det är flera parallella spår som flätas ihop till en lösning? Då är Escape room något som jag tycker att du ska testa.

I måndags var vi ett gäng som testade detta på ett ställe som heter The Room Escape och ligger på Herkulesgatan 1L på Hisingen (mellan Kvilletorget och Backaplan).

Beskrivningen av den bana vi spelade var:

Året är 1973 och några värdefulla ubåtsritningar har blivit stulna. Huvudmisstänkt är agenten John Lockhard. Ert lag måste ta sig in i Lockhards lägenhet för att samla bevis mot honom och återfinna de stulna ritningarna. Men inne i lägenheten är det mycket som kan överraska!

Vi skulle alltså ta oss in i en lägenhet för att samla bevis mot agenten John Lockhard och hitta de stulna ritningarna. Detta fick vi en timme på oss att lösa.

Till hjälp får man med sig en väska som man får lov att öppna när spelet börjar och där finns en maskin där du kan skriva in de ledtrådar du hittar. Maskinen ger också meddelanden som lite vägledning i det fortsatta detektivarbetet. Trots många ledtrådar och meddelanden var detta mysterium ingen lätt nöt att knäcka.

Hur såg banan ut då och hur fungerade det för oss i rullstol?

Första rummet till denna bana är väldigt trångt och inte så lätt att komma in och runt i om man har en större rullstol, men när man väl hittat nyckeln till lägenheten kommer man in i ett större rum som ser ut som ett vardagsrum. I det första rummet finns också en hylla där man kan lägga väskan med maskinen, för att den inte ska vara i vägen när man sedan letar i nästa rum.

Här krävs det dock att man är minst en person som är ganska lång och kan stå, eftersom hyllan som vi placerade ledtrådsmaskinen på sitter i ansiktshöjd för oss som sitter ner, vilket gör att det blir svårt att se något. På samma hylla finns också en gammaldags telefon som man behöver använda i olika moment. Det finns också ett proppskåp som öppnas under ett oväder som man behöver komma åt, även detta sitter högt upp.

I vardagsrummet var det mesta i lagom höjd, förutom ett skåp och en kalender på väggen. Här inne finns de flesta av de ledtrådar man behöver för att lösa mysteriet, förutom ganska viktiga bevis som finns innanför vad som ser ut som en ventilationslucka i det första rummet. Dit måste man klättra in för att hämta bevisen, vilket kräver att man kan gå och stå.

I vardagsrummet kommer också ”något” att ramla ner och bakom den finns ytterligare en viktig ledtråd som man behöver ta sig in i. Men även denna sitter väldigt högt upp och är omöjlig att komma åt om man sitter ner.

Men sammantaget så var det en väldigt rolig aktivitet och mycket går att göra även om man sitter ner. Här fick verkligen hjärncellerna jobba på högvarv. Är du rädd för höga, plötsliga ljud är det dock inte bra att testa denna bana då det förekommer vid några tillfällen.

Hur gick det för oss då? Det kändes som att vi var väldigt nära, men hann ändå inte riktigt lösa hela mysteriet innan Lockhard kom hem… Vi hade behövt lite längre tid på oss…

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *