ÄNTLIGEN!!!

Inlagt av i jun 14, 2019 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

Minns ni att vi förra veckan skrev att vi hoppades på ett ”sista minuten-mail”? Som ni förstår av bilden ovan så kom detta mail! Yippie!

Vi har alla biljetter vi behöver till VM! För ett tag sedan kontaktade vi Olivia Schough, som vi känner och som spelar i landslaget för att höra om hon hade någon möjlighet att hjälpa oss att få tag i framförallt rullstolsbiljetter till de matcher vi vill gå på.

Det tog några dagar och verkade vara krångligt även för svenska fotbollsförbundet att hjälpa oss med detta. Men så en dag fick vi ett mail från någon på svenska fotbollsförbundet som bad oss skicka in våra önskemål gällande vilka biljetter vi var intresserade av och hur många vi var i behov av.

Vi vågade knappt tro på det ännu, men vi fyllde i dokumentet som vi fått skickat till oss och skickade tillbaka det. Samtidigt som vi gjorde detta gick vi in på FIFAs hemsida och bokade de biljetter som inte var rullstolsbiljetter till de tre matcher vi vill gå på. Då var allt klart tänker ni? Nja, inte riktigt. Eftersom hela processen tagit väldigt lång tid så hade vi ju inte vågat beställa några biljetter alls ännu. Så när vi nu skulle in och boka biljetter till Sveriges match mot USA så var den, enligt FIFAs hemsida, fullsatt redan. Fan också, tänkte vi… Men vi kom på att det kan finnas en möjlighet som vi inte har kollat ännu. Svenska supporterklubben kanske har biljetter. Vi skrev en fråga till dem via Facebook och nu var det bara att hålla tummarna.

I söndags fick vi svar att de hade biljetter kvar till den matchen! Kan det vara sant? JA! Vi bad dem reservera de två biljetter som vi saknade och nu ska det alltså bara vara att hämta ut dem i deras tält när vi kommer ner till Le Havre i Frankrike på torsdag. Vi kommer alltså bland annat få se den kanske helt avgörande matchen mellan Sverige och USA. Av erfarenhet från tidigare mästerskap så vet vi att denna match kommer att handla om vilka som kommer etta respektive tvåa i gruppen.

Hur tar vi oss ner då? Med bil förstås. Vi tar båten från Göteborg till Kiel på tisdag och är framme på onsdag morgon. Då kör vi hela vägen till Gent i södra Belgien för att i princip bara sova och sedan åka med gasen i botten mot vår första franska destination på morgonen efter.

Vi brukar inte lata oss på våra semestrar, så redan tre dagar senare är vi på väg till nästa destination – Reims. Eftersom avstånden mellan alla städer där vi ska se fotboll är långa (typ som Gbg-Sthlm och lite till) så kommer alla dagarna då vi reser spenderas mestadels i bilen. Matchen i Reims är en match mellan ettan i Sveriges grupp och mot tvåan i gruppen där Tyskland, Spanien, Kina och Sydafrika ingår. Så just nu talar mycket för att det blir USA mot Spanien, men det kan vi egentligen inte veta förrän dagen innan eftersom det är tidigt i turneringen och allt kan hända.

Sedan gör vi ett stopp och hälsar på Musse Pigg, Kalle Anka och alla andra i Disneys underbara värld innan vi gör vårt sista franska stopp för denna resa – Rennes och tittar på en kvartsfinalmatch.

Den första juli startar vi vår resa hemåt igen. Nu har vi ju inte lika bråttom eftersom vi inte har någon fotbollsmatch att hinna till, så vi svänger förbi både Luxemburg och Berlin innan vi på natten mellan söndag och måndag om tre veckor landar hemma igen. Fullt ös med andra ord! Om vi hinner och har möjlighet så uppdaterar vi er om vår resa på vägen, annars kommer en text fullspäckad med massa kul när vi kommit hem.

/ Andrew & Jossan

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *