Giverny och Monets trädgård

Inlagt av i sep 12, 2019 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

Andra dagen i Le Havre var en väldigt varm dag, så vi bestämde oss för att åka till Monets trädgård och promenera runt där bland alla vackra blommor och njuta av naturen runt omkring. Vilket vackert ställe! Tyvärr var det mycket som var på väg att blomma över redan, men det fanns hur mycket vackra blommor som helst som inte hade hunnit blomma över riktigt än. Blommor och insekter är ju väldigt bra kompisar och här kan vi verkligen säga att det fanns ett stort antal getingar och andra insekter. Men så länge vi höll oss på behörigt avstånd från alla blommor så lämnade de oss ifred.

Självklart passade vi även på att bli fotograferade på den gröna bron som finns i en av Monets målningar.

I anslutning till trädgården fanns även ett stort hus där Claude Monet bott tillsammans med sin familj. Tyvärr var det trappor in och trångt där inne, så vi kunde inte ta oss in med våra rullstolar. Men de andra i vårt sällskap passade på att gå in och tog även några bilder så att vi kunde få se åtminstone lite av hur det såg ut där inne. Hur huset såg ut utifrån kan ni se längst upp i detta inlägg.

Vi avrundade besöket med att gå in i shopen. Jag, Andrew, har tydligen blivit samlare av kylskåpsmagneter. Det hittade jag naturligtvis där också. Det har blivit några stycken från olika resor och från detta äventyr kom jag hem med minst tre stycken, kommer i skrivande stund inte ihåg exakt hur många det blev.

Jag hittade också en liite dyrare grej i shopen vid Monets trädgård…
Morsan sa ”jag köper den till dig om du lovar att glömma av den ett litet tag”.
Jag tackade i förväg för födelsedagsslipsen hon nu tänkt köpa till mig, eftersom jag fyllde år typ två veckor senare. Det var en grön slips med tryck från målningen vars gröna bro vi stod på tidigare.

Jossan hittade två kuddfodral som hon köpte till sin mamma som fyllde år en dryg vecka efter att vi kommit hem från resan. Mycket fina!

På hemvägen började det kurra ordentligt i våra magar och det blev, precis som dagen före en jakt efter något att äta när vi var hungriga – det fanns inga ställen som serverade mat när vi var hungriga. Men på något sätt fick vi i oss mat även denna dag. Kommer dock inte ihåg hur…

Efter en lång dag började vi packa in det vi kunde i bilen eftersom vi skulle åka vidare dagen därpå och gick och la oss eftersom det skulle bli några timmar i bilen nästa dag. Nästa stopp var Reims och bland annat match mellan Tyskland och Spanien i åttondelsfinal.

/ Jossan & Andrew

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *