Musse och hans vänner på äventyr

Inlagt av i dec 2, 2019 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

Musse och Mimmi, de får mig att tänka på vår resa till Frankrike i somras och vårt besök på Disneyland Paris.

Det får mig också att tänka på pepparkakshus. Pepparkakshus? Va, var är den kopplingen undrar säkert någon nu.

Jo, som jag tror att jag skrev i ett inlägg för ungefär ett år sedan så har vi en tradition att vi gör eget pepparkakshus varje år. Tradition innebär ju att det såklart blev även ett i år.

Det började ju med färdiga mallar som sedan gick över till egna mallar och det ena pepparkakshuset mer galet än det andra. Vi har gjort feskekôrka, Big Ben och parlamentet, Bag End, kubhusen i Rotterdam och till och med Kebnekaise. Vad blev det i år? Jo, traditionen de senaste åren har ju varit att vi byggt något från sommarens resa. Då kan ni säkert lista ut vad årets pepparkaksbygge har blivit – Disneyslottet!

Men hur tusan lyckas man göra ett slott utan färdiga mallar? Nja, det visade sig till och med vara lite för avancerat för vår del. Vi googlade runt och hittade mallar till vad som nu har blivit vår egen tolkning av ett Disneyslott. Det har varit en ganska lång och komplicerad process att få till det, framförallt de runda formerna till tornen.

Ni kanske känner igen några av figurerna? Vi har Musse och Mimmi såklart, ser ni vem som ligger i vaggan där? Sir Väs, ormen i den tecknade versionen av Robin Hood.

Vi har också besök av Snövit och askungen.

Ser ni vem som står och lurar bakom tornet? Kanske får ni lite hjälp av textraden Snart är det jag som är kung! 

Det är Simba, från Lejonkungen!

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *