Hundmässan 2020

Inlagt av i jan 20, 2020 i BLOGGINLÄGG | 0 kommentarer

Hallå på er! Nu var det längesen vi skrev något här… Det har hunnit bli nytt år, även om det bara gått en knapp månad in på 2020.

Mässan My Dog, även kallad hundmässan, brukar ju vara där första helgen i januari. Det var den såklart även i år. Var ni där undrar kanske någon nu. Det är klart vi var!

Vi valde att gå på söndagen eftersom det brukar vara lite mindre folk och större möjligheter att komma fram till hundarna då. Vår chansning visade sig vara en bra chansning, det var gott om plats för oss att röra oss och komma fram till hundarna.

Vi fick bland annat möjlighet att kela med den här lilla sötnosen.

Jag, Andrew, har aldrig varit speciellt intresserad av en så liten hund på grund av att de just är så små och det skulle bli jobbigt för mig att ta upp i knät och så, om inte hunden har möjlighet att hoppa upp på något för att sedan gå över till mitt knä. Så en stund senare gick vi vidare och jag har ju en speciell svaghet för Golden retriever- hundar. Jag kan inte riktigt förklara varför men det bara är så att jag verkligen fastnat för dem, som ni ser här.

Men det som var kanske mest intressant i år var polishundarna. Vi fick möjlighet att träffa två hundar med sina respektive poliser. En schäfer och en mindre hund, tyvärr kommer jag inte ihåg vad det var för ras.

 

Vi fick bland annat lära oss av poliserna att det generellt är så att de större polishundarna, till exempel schäfrar är utbildade att söka, spåra och försvara både sig själva och den polis som de arbetar tillsammans med. Medan de mindre ofta är mer specialiserade på att hitta till exempel droger eller vapen. Väldigt intressant!

Vi tittade även på några av de föreställningar som pågick under dagen.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *