Utställningen Akvareller av Lars Lerin

Inlagt av i feb 23, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Gillar du akvareller? Speciellt akvareller med havs- och skärgårdsmotiv? Då är utställningen Akvareller, med inte mindre än 46 akvareller målade av Nordens främsta akvarellkonstnär Lars Lerin, i Stenungsunds konsthall något för dig. Utställningen finns att se här till och med 29 mars 2020.

Min personliga favorit är denna:

Just denna utställning innehåller flera bohuslänska motiv som aldrig tidigare visats. Anledningen till att han väljer att ställa ut just i Stenungsund beror på att han beundrar konstnären Ragnar Sandberg som har målat mycket från omgivningarna i och runt Stenungsund.

Idén till utställningen fick Lars under våren 2018 när han besökte en utställning med Göteborgskoloristerna på kulturhuset Fregatten i Stenungsund.

– Jag har en stor kärlek till Göteborgskoloristerna, och då särskilt Ragnar Sandberg, säger Lars Lerin. Han är en stor favorit och jag tycker om tanken på att vistas i hans trakter. Min mamma kommer också från Bohuslän, jag har mina förfäder där och upplevt min bästa tid där – min barndom.

Lars föddes 1954 i Munkfors i Värmland. Åren 1974-1975 studerade han på Gerlesborgsskolan och 1980-1984 studerade han vid Valands konsthögskola i Göteborg. Han har ställt ut både samlings- och separatutställningar på konsthallar och museer i bland annat Norden, Tyskland, Frankrike och USA.

Han är inte bara konstnär, han är också författare och en folkkär tv-personlighet. Lars gjorde sin barnboksdebut under hösten 2019 med boken Trollet är inte hemma. Han har tidigare fått Augustpriset för sin bok Naturlära.

Finns det någon möjlighet att köpa någon av tavlorna på utställningen då? Ja, om du har råd… Priserna på de tavlor som var till salu sträcker sig mellan 30 000 kronor och 270 000 kronor.

Hur var tillgängligheten? Den var mycket bra. Utställningslokalen var lagom rymlig och planerad på ett sätt som gjorde det lätt för oss att komma runt och kunna titta på alla tavlor. Souvenir-butiken var som de flesta sådana butiker, lite trång med saker både högt och lågt. Toaletten var långsmal, men tillräckligt stor för att jag, Andrew, skulle kunna svänga runt utan problem. Dock var det inte så bra skyltat då det inte fanns någon toalett som var speciellt avsedd för personer med funktionsvariation utan man hänvisades till en ”vanlig” toalett.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *