Vad gör man i dessa tider?

Inlagt av i mar 20, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Always look on the bright side of life. Nu började kanske någon nynna på låten med samma namn från den brittiska komedin Life of Brian. Men för mig och Jossan är detta också ett sätt att se på livet. Vad finns det för ljusglimtar i alla mer eller mindre svåra situationer?

Covid-19, eller Corona-viruset som det också kallas, har ju skapat någon slags panik i samhället runt om i världen. Det kommer nya uppgifter hela tiden från olika håll i världen. Fler och fler smittas och dödssiffrorna ökar.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten håller dagligen presskonferenser och kommer med nya råd och åtgärder. En av de senaste är att gymnasier, högskolor, universitet och yrkeshögskolor stängs. Den närmsta tiden misstänker jag även att det kommer ett besked om att stänga grundskolor.

Något som är återkommande i alla nyhetssändningar jag har sett och lyssnat på är att det allra viktigaste är att skydda våra äldre och personer i riskgrupper.

I och med att vi, jag och Jossan, tillhör en riskgrupp så har vi vidtagit de åtgärder som rekommenderas och även satt oss i självvald karantän hemma för att exponera oss så lite som möjligt för risker. Vi tar egen bil vart vi än ska och går bara ut på promenader på platser där det inte är så mycket människor. Vi har även köpt hem saker som vi anser är nödvändiga för att vi ska kunna klara oss hemma under en längre tid.

Vad sysselsätter vi oss med, när möjligheterna begränsas? Vi har varje dag som mål att ta oss ut och få frisk luft och försöker ta oss till platser där det är så lite människor som möjligt och som samtidigt är nya för oss. På denna bilden var vi vid Varbergs fästning. Fan va blåsigt det var!

Vi tar också itu med alla de sysslor som alltid finns att göra i ett hem.

Pusslet som vi sitter med på bilden här köptes för ett tag sedan och nu har vi äntligen tid att försöka få ihop det. Än så länge har vi inte kommit så långt…

Det blir även mycket tv-tittande, inte bara på nyheterna även om de tar upp en större del av vårt tittande för tillfället. Här nedan kan ni se ett program vi gärna tittar på.

Eftersom det just nu inte är någon fredags-gympa så får hjärncellerna att svettas istället, med något av dessa spel.

Jag, Andrew, har beställt hem Linas matkasse och står numera för mycket av matlagningen här hemma. Detta är ett fantastiskt tillfälle att utveckla mina matlagningskunskaper och testa nya smaker.

Ett annat projekt som vi kan sysselsätta oss med är att gå igenom alla de bilder som tagits under våra resor och fortsätta med traditionen vi skapat, att göra fotoböcker från våra resor. Vi har så mycket för oss att vi ligger lite efter när det gäller just detta…

I den kommande texten kommer vi att djupdyka lite mer i ett av våra senaste äventyr nu i Corona-tider.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *