Sightseeing mellan Amundön och Hovås

Inlagt av i mar 31, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

I den rådande situationen med många restriktioner, som också innebär stora risker om de inte följs, så gäller det att hitta de där ljusglimtarna som man annars lätt glömmer. En sådan kan vara att utforska platser man inte besökt tidigare eller bara besökt någon enstaka gång.

Just en sådan plats besökte vi i solskenet för några dagar sedan. Vi tog sikte på Stora Amundöns parkering och utgick sedan därifrån.

Efter att ha njutit lite av solen på parkeringen började vi promenera.

Från parkeringen finns det två vägar att promenera, antingen norrut mot Hovås eller söderut mot Billdal. Vi har gått åt båda hållen, men bara mot Hovås en gång tidigare, så vi valde att gå åt det hållet.

Det första man passerar på den vägen är Amundö marina, där vi kunde se moderna, gamla, sjödugliga och lite mindre sjödugliga båtar….

Förutom alla villor i olika storlekar som man passerar kan man också i horisonten se detta hus. Någon som känner igen det?

Det är Ågrenska, de har bland annat korttids- och sommarläger. Där vistades jag, Andrew, en helg i månaden i en stor del av min uppväxt. Så att bara se det på håll väckte en hel del minnen.

Efter ungefär en halvtimmes promenad kom vi fram till Hovås kallbadhus och Göteborgs golfklubb som ligger på varsin sida av vägen. Vid kallbadhuset valde vi att stanna till och ta varsin smörgås från buffén och en kopp kaffe innan vi började promenaden tillbaka.

Denna promenad på 2,3 kilometer, enkel väg, är en riktigt härlig och rullstolsvänlig väg. Det är asfalterad gång- och cykelbana hela vägen. Någon gång kan man dock möta en bil som är på väg till eller från något av husen på vägen. Det enda knöliga är just nere vid kallbadhuset, då det är en ganska brant backe ner till huset samt trappsteg in.

Detta är en fantastisk promenad som är lätt att ta nu när man kanske har svårare att få träning och motion på annat sätt.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *