Jonsereds trädgårdar och promenad längs Säveån

Inlagt av i apr 26, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Våra senaste utflykter har lett oss antingen ut i skogen eller till vattnet. Ibland har vi lyckats kombinera dessa två.

Just idag lyckades vi med en sådan kombination. Vi tog bilen och åkte till Jonsereds trädgårdar. Vi satte oss på trädgårdscaféet och tog en liten lunch och fika.

Men… Besöka ett café i dessa tider är väl ganska dumt, tänker säkert någon nu. Jo, jag kan förstå den tanken och till hålla med. Innan vi åkte iväg gick vi in på caféets hemsida och såg att de skrivit en lista över hur de agerar för att minska smittspridningen. Så här skriver de på sin hemsida:

Vi vill att du ska känna dig trygg med att komma och äta, dricka och umgås hos oss.

Här är några av de åtgärder som vi har vidtagit för att minimera smittspridning i vår verksamhet:

  • Vi har färre sittplatser inomhus
  • Vi har fler sittplatser utomhus. Många av borden i trädgården är placerade med flera meters avstånd.
  • Kön till kassan inomhus begränsas till ett sällskap på max tre personer åt gången. Resterande kö hålls utanför entrén. Tänk på att hålla avstånd till varandra även utomhus.
  • Kön till toaletten begränsas till en person åt gången.
  • Vi håller entrédörren öppen så inomhusluften vädras och vi minimerar kontaktsmitta via handtaget.

De skriver dessutom följande:

Vi städar och håller rent efter bästa förmåga. Känner du dig tveksam till någonting, kanske vill du att vi rengör och desinfekterar ditt bord en extra gång så säg till personalen så hjälper vi dig.

Detta gjorde att vi kände oss trygga med att besöka caféet och när vi kom fram satte vi oss vid det bord som var mest avskilt från de övriga.

Vid ett tidigare besök hade vi sett att det fanns en badplats i närheten av herrgården. Enda bekymret var att det var en backe som man behövde ta sig nedför för att komma till badplatsen… Men ni vet ju hur vi fungerar vid det här laget, eller hur?

Den här gången bestämde vi oss för att ta oss ner. Vilken utmaning! Tror ni att backen var asfalterad? Nix, mest grus. Var den ”lagom” brant? Inte om man rullar utan någon som har möjlighet att hjälpa till att bromsa. Var den ”lagom” kort? Du gissar rätt. Den var fruktansvärt lång.

Men ner kom vi i alla fall. När vi väl kom ner satte vi oss på en bänk och vilade. Assistenten som var med ”råkade” ha med sig badkläder så hon tog sig ett snabbt dopp i sjön Aspen som låg där nere.

Medan vi satt där nere tittade vi oss omkring och såg att det gick en grusväg längs med vattnet åt det håll vi skulle och frågade en person som satt där nere om den vägen var framkomlig för oss i rullstol. Det var den. ”Gud vad skönt!”, tänkte vi. Detta innebar alltså att vi slapp ta oss tillbaka upp för den branta backen.

Så när vi kände oss färdiga med att njuta av utsikten gick assistenten upp för backen för att köra bilen till den plats där vi kom ut efter den kommande promenaden på den plana grusvägen.

Under tiden började vi den 800 meter långa promenaden längs med Säveån, som rinner igenom sjön Aspen, till parkeringen vid Jonsereds fabriker där vi sedan blev upphämtade.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *