En solig dag på Lilla Amundön

Inlagt av i maj 3, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Ett utflyktsmål som många med funktionsvariation åker till under sommaren är Lilla Amundön, antingen för att njuta av miljön, ta sig ett dopp i den 32 grader varma poolen eller ett dopp i havet. För att få lov att bada i bassängen behöver du antingen ha en väl synlig funktionsvariation eller medicinskt intyg på att du är i behov av träning i bassängen. 

För att komma in på området behöver man en bricka som låser upp grindarna, denna förnyar man varje år. 

Alla som har en sådan bricka har möjlighet att när som helst komma in på området och eftersom vi har en sådan bricka tog vi oss dit för ett litet tag sedan och njöt av solskenet. Byggnaden där omklädningsrum och toaletter finns är stängd när inte badsäsongen öppnat officiellt.

När vi var där senast upptäckte vi att hela poolen var under renovering, så förhoppningsvis känns det nytt och fräscht när, eller kanske om, de kan öppna den 1 juni som planerat. Min personliga känsla är att det är väldigt osäkert om de kommer att kunna öppna då, om de ens kommer att kunna öppna alls.

Men hoppet är väl det sista som överger en, eller? 

Jag läste också nyss på deras hemsida att de kommer att avaktivera alla gamla brickor från och med nu på onsdag, alltså 6 maj och hela vägen fram till 1 juni. De planerar för att man ska ha möjlighet att komma dit den första juni igen och då kunna köpa ny bricka på plats. Anledningen till detta är att det kommer att vara tung byggtrafik på området och de vill inte att några gäster ska kunna vara där och eventuellt komma till skada. De skriver följande på sin hemsida:

Du kan köpa ny bricka från 1 juni på L:Amundön, om du har med dig ett giltigt intyg ifrån läkare eller sjukgymnast. Det går även bra med handikapptillståndet till bil eller ett färdtjänstintyg ihop med legitimation.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *