En mysig helg på Tjörn

Inlagt av i maj 11, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Visst är det skönt att byta miljö och omgivning då och då? Det gjorde vi i helgen. Vi hade nämligen hyrt RBU:s stuga i Ängeviken, på Tjörn och de i närmsta släkten på Jossans sida som kände sig friska följde med. Vi blev ett gäng på 6 personer.

Längs med vägen såg vi en skylt om att de sålde levande kräftor. Mums vad gott med kräftor tänkte vi, så vi stannade till och köpte ett gäng. 

Stugan ligger som sagt vid Ängeviken, på nordvästra delen av Tjörn.

Det är ett tvåplanshus med stor altan på framsidan. På nedervåningen finns det delvis höj- och sänkbara köket som också har öppen planlösning till vardagsrumsdelen, ett stort badrum med dusch och ett sovrum med två sängar, varav en är höj- och sänkbar. På övervåningen finns ytterligare några sovrum och en toalett. Det finns dock ingen hiss upp till övervåningen.

När man hyr stugan har man också tillgång till förrådet som finns inbyggt i huset. Här finns bland annat grill, tvättmaskin och torktumlare.

Vad gjorde ni med kräftorna, undrar kanske någon nu. De hamnade på grillen tillsammans med lite vitlökssmör och blev sedan förrätt till vår middag. Huvudrätten bestod sedan av revben, coleslaw och sötpotatisröra. Efterrätten, som vi tog några timmar senare framför Let’s Dance, blev olika ostar. Från stugan är det gångavstånd till en liten strand, dit är det tyvärr inte så lätt att ta sig med rullstol. Lite längre bort ligger också båthamnen där man även har möjlighet att köpa glass på sommaren.

Promenerar man på bryggan kommer man efter en liten stund till Svettpärlan. Vad är det, undrar kanske någon nu.

Det är Ängevikens bastuflotte, som man kan hyra för 135 kr per timme och per person. Självklart passade vi på att hyra den i två timmar i lördags kväll.

Det är lite trixigt att ta sig ut på bastuflotten, men med hjälp klarade vi riktigt bra. Dörren till bastun är på den sidan av flotten som är riktad direkt ut mot havet, här finns också en badstege för den som inte vill hoppa i vattnet direkt från flotten. Det är ett ganska högt trappsteg för att komma in i bastun, men med hjälp klarar man även detta. Sedan är det ytterligare en dörröppning in till själva bastun. Denna dörröppning är ca 60 centimeter bred, så det var precis att min (Andrews) rullstol kom in. Det var riktigt skönt att komma in i en uppvärmd bastu efter att ha promenerat i den kalla blåsten. Promenaden tillbaka till stugan efter bastubadet var dock inte lika skön…

 

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *