Minisemester i Varberg

Inlagt av i jul 19, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Nu är det ju sedan en tid tillbaka (äntligen) tillåtet att resa inom Sverige igen, under förutsättning att man är symptomfri såklart.

Detta gjorde att vi för ungefär två veckor sedan kunde genomföra vår lilla mini-semester på Getterön och DHR:s vandrarhem som jag skrivit om i ett tidigare inlägg.

Vi hade bokat två rum i den lägre sidobyggnaden, som kallas Eneskär.

I denna byggnad finns fyra rum, två toaletter, varav den ena har dusch, samt ett kök där man också har möjlighet att titta på tv.

Rummen som vi hade bokat var relativt stora och hade varsin uteplats riktad ut mot parkeringen och havet.

Vi bodde här i fyra nätter.

När vi installerat oss i våra rum gick vi de 5oo meterna ner till badplatsen och njöt av det soliga vädret. Jossans kusin Magnus passade på att ta sig ett dopp i havet.

Efter en svalkande stund vid havet började det knorra i våra magar. Vi beslutade oss då för att gå till den närmsta restaurangen, som låg på andra sidan stranden.

Vilken mysig restaurang! Vi fick ett bord på uteserveringen, med fin utsikt över stranden och havet. Förutom den fina utsikten så var maten helt fantastisk!

Mätta och belåtna gick vi sedan tillbaka till våra rum och gjorde oss klara för natten.

Dagen därpå var det tidig uppstigning eftersom vi skulle få besök av Jossans moster, hennes gubbe och deras barnbarn.

Vi hade väldigt fint väder även denna dag, så vi tänkte ”det blir en dag på stranden”. Någon mer än jag som alltid får melodin till Tomas Ledins låt med samma namn när någon säger de orden?

Det var fullt ös på barnen som gick ner i havet och plaskade hur mycket som helst.

Ebbe fick till och med tag i en liten fisk… eller är det en mini-krokodil?

Nu började det snart knorra i magarna igen, vad passar då bättre än att gå tillbaka till restaurangen vi var på kvällen innan och avnjuta deras fantastiska mat igen?

Dag tre blev en tur in till Varberg. Där fick Ebbe, som sov över hos oss tillsammans med moster Helena som var med och jobbade, fick leka i spökitetsparken (en stor lekplats vars rutschkanor och klätterställningar var målade i spök-tema).

När vi ändå var inne i stan passade vi på att handla lite mat för att kunna göra en pastasallad till middag istället för att gå ut och äta.

Senare på eftermiddagen åkte Helena och Ebbe hem och Anna, en annan av Jossans assistenter, kom för att jobba de sista dagarna istället.

På lördagen, vår näst sista dag, bestämde vi oss för att åka till Warberg Tomateria.

Wow! Det var tomater, gurka, paprika och chili i vad som kändes som oändligt långa rader.

På sin hemsida skriver de att de har över 30 sorters tomater, chili,  några sorters paprika och minigurka.

I gårdsbutiken kan man hitta tomatmarmelader i en mängd olika varianter och mycket annat gott, som nybakat bröd och olika presentkorgar fulla med godsaker.

När vi kände oss färdiga med handlandet av tomater åkte vi tillbaka till vårt boende för att slappa en stund innan det började bli dags för middag. Denna gången beställde vi grekiskt från en restaurang inne i Varberg, som Magnus åkte och hämtade.

På söndagen hade vädret slagit om helt. Från sol och värme till ösregn och blåst..

Inget fantastiskt födelsedagsväder för mig, men det är bara att gilla läget eftersom vädret inte går att påverka. Jag fick en mysig stekt frukost serverad innan vi packade ihop oss och åkte bort till mina föräldrar, där en mycket god taco-middag väntade.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *