Modern konst i Pilane

Inlagt av i jul 24, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Gillar du modern konst? Då är det ju tyvärr inte något bra läge att besöka något museum inomhus just nu. Men om du ändå vill beskåda modern konst och har möjlighet att på ett säkert sätt ta dig till Tjörn så är skulpturerna i Pilane, en bit väster om Kållekärr, väl värt ett besök.

Här kan du promenera runt på 8 hektar beteslandskap och titta på de olika konstverken.

Men hur fungerar det att ta sig fram på betesmark med rullstol?

Nja, det är en aning knöligt skulle jag säga. Eftersom området är ett levande beteslandskap så finns det endast några upptrampade stigar och några större stråk med grus. Där emellan är det gräs, stenar och en och annan trädrot.

Som sagt, inte helt optimalt för rullstol. Inte ens om du har motor i hjulen. Men med hjälp av någon går det ändå att ta sig fram för att kunna se några av skulpturerna på nära håll. Vissa står uppe på ett berg, vilket gör att det är möjligt att se dem på avstånd.

Om du inte har köpt inträdesbiljett i förväg på hemsidan så kan du göra det vid ingången, om du kan ta dig upp för de två trappstegen till den lilla hytten, alternativt har någon med dig. De tar dock bara kort, alltså går det inte att betala med kontanter. 

Parkeringen utanför är ganska stor, vilket gör att det är ganska bra med plats för en större bil.

På grund av rådande situation är kiosken stängd, men det finns många andra matställen i närheten.

Vad finns det då för olika skulpturer där?

Ja, det fanns några ganska konstiga som var svåra att förstå sig på. Till exempel de här två:

Paradox owned the pilgrim 

Explorer

Två som känns mer ”logiska” var dessa:

Out/ Giant 

Girl feeding a twoheaded rabbit

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *