Learning by doing – kaos

Inlagt av i aug 29, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Nu har vi levt med en pandemi runt omkring oss i över 6 månader och vi har försökt skapa oss ett ”nytt” normalt liv. Alltså försökt hitta saker som gör att vi inte utsätter oss för smittorisker, men som ändå genomförs på ett sätt som är så likt ”det gamla vanliga”. Jag personligen tror att de här 6 månaderna bara är början på en väldigt lång period av ett helt nytt sätt att leva. Kanske kan vi aldrig gå tillbaka till att leva exakt så som vi gjorde före den 1 mars i år. Jag vet att det låter väldigt dramatiskt. Men någonstans känns det inte helt orealistiskt att världen aldrig kommer att se ut som den gjorde innan corona.

Men det var egentligen inte det denna text skulle handla om. Vad jag vill komma till är att under vår tid av själv-karantän fick jag en idé om att jag ville börja odla bland annat grönsaker. Hur kom jag egentligen på den idén känner jag nu i efterhand?! Men vi börjar från början.

Jag har alltså försökt odla diverse olika saker i några månader nu. Som det är just nu så har jag börjat med en pallkrage.

I denna finns lök, kryddor av olika sort, jordgubbsplanta samt potatis.

Oj vilket projekt detta har blivit… när allt började växa såg det ju ganska lovande ut, men nu ett halvår senare är det ett mindre kaos…

Jag brukar inte tänka ”learning by doing” och bara köra på och se vad som händer, men det har jag alltså gjort i det här fallet. Kanske inte den bästa taktiken….

Vi satte typ 8 potatisar och det blev så mycket blast att knappt något annat har kunnat växa för att potatisen skuggar ALLT…

Tyvärr är inte det enda problemet vi har haft.

Som de nybörjare vi är så har vi (läs jag) ju inte haft så bra koll på hur mycket sniglar och andra kryp vi har i närheten. Nu kan jag konstatera att ”hjälp vad mycket sniglar och annat som verkar älska vår odling”.

Så här ser vår pallkrage ut just nu. Vi har främst hunnit använda oss av kryddorna och häromdagen åt jag vår första och hittills enda jordgubbe. Det vi inte har använt har alltså sniglar och andra djur festat loss på…

Jag undrar hur det går för potatisen, som inte ens har blommat ännu?

Puh, det här med ”learning by doing” är och har aldrig varit en taktik som har fungerat för mig, så vi får väl se hur det blir till nästa år.

En sak är i alla fall säkert, ska vi ha egenodlad potatis så ska den få en egen pallkrage.

Dessutom har vi bland annat tomatplantor på framsidan och där hittade jag även årets första mogna egenodlade tomat. Mums!

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *