Potatis, potatis och ännu mer potatis

Inlagt av i sep 2, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Minns ni att jag nämnde i förra inlägget att potatisblasten tagit över precis ALLT?

Well, nu bestämde vi oss för att skörda potatisen för några dagar sedan… Det var inte bara blasten som tagit över. Potatisen hade tagit över hela pallkragen. När vi tagit hand om allt det som vi kunde hitta i ”potatisområdet” i pallkragen lyfte vi försiktigt på våra jordgubbsplantor. Vad hittade vi där? Potatis. Sen lyfte vi på gräslöken, vad hittade vi där? Mer potatis. Vi lyfte på timjan och rosmarin – mer potatis!

Vi fyllde en hel låda med potatis av varierande storlek. Allt från knappnåls-stora till den här bjässen som lätt skulle räcka till en middag för två.

Nästa år har jag bestämt att om jag odlar potatis så kommer jag att göra det på något annat sätt. Hur vet jag inte än, kanske blir det i säck eller spann. Eller kanske en helt egen pallkrage med bara potatis. 

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *