Helikopterpiloterna – en serie om hisnande äventyr i den svenska naturen

Inlagt av i sep 19, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Någon av er kanske minns att vi var uppe på Kebnekaises sydtopp i juli 2018?

Ska vi ut på ett nytt äventyr och klättra i berg, kanske någon tänker nu.

Nej, inte den här gången. Ni kanske minns att vi i samband med den resan åkte vi en hel del helikopter. Nu har tv3 börjat sända en liten serie i 5 delar där de visar vardagen för bland annat de piloter som flyger för Kallax flyg. Man får följa med på allt från flygningar upp till Kebnekaise till att hämta fiskare för att de ska kunna komma tillbaka till fjällstationen innan oväder drar in. Man får också en inblick i hur de kämpade mot alla skogsbränder under sommaren 2018.

Det är en väldigt speciell upplevelse att se dem arbeta och att se både fjällstationen och sydtoppen igen. Det väcker många härliga minnen! Lite extra roligt är det att han som var vår pilot, Patrik Nilsson, än så länge har haft en ganska stor roll i serien och varit med i stora delar av alla avsnitten.

Än så länge har det sänts 3 avsnitt på tv. De visas på måndagar kl. 20:00.

De går även att se på viafree och viaplay.

Så om du tycker om helikoptrar, bergsmassiv som Kebnekaise och att följa realityserier så kan jag varmt rekommendera denna serie!

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *