Oktoberhelg på Tjörn

Inlagt av i okt 4, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Minns ni att vi hyrde en stuga på Tjörn i maj? Vi var där nu i helgen igen. Så mysigt!

Den här gången var vi ett lite större gäng som åkte med. Fredagskvällen bestod mest av god mat i form av kräftor och västerbottenostpaj, god dryck och tittande på Idol. Innan maten hann vi också en promenad ner till bryggan för att se när dessa två galningar testade temperaturen i vattnet.

Lördagen var en riktigt fin dag. Solen sken och det var rätt så ljummet i luften. Så jag, Jossan och några till tog en promenad till Björholmens marina. Det är en promenad på ungefär tre kilometer enkel väg.

Längs med vägen såg vi något som först bara såg ut som en gärdsgård, men enligt en skylt hade det under 1800-talet legat ett hus där. Det var alltså rester från husväggen vi såg. Vi passerade också många vackra fält och ett och annat fint hus. Utanför ett av dem stod dessa små hus:

Det visade sig vara ett mini- bibliotek där man kunde låna böcker, utan krav på att de lämnades tillbaka.

Väl nere i marinan tittade vi på de få båtar som låg där, de flesta var upptagna ur vattnet för vinterförvaring. Efter en stund blev vi törstiga och gick till restaurangen som låg precis vid vattnet och svalkade oss med lokalproducerad öl. Den var riktigt god.

När vi promenerat hem igen var det dags för middag innan vi tog oss ner till Svettpärlan, Ängevikens bastuflotte, som vi hyrt några timmar på lördagskvällen.

Vissa passade även på att ta sig dopp i havet.

 Sedan avslutade vi kvällen med att äta pavlova, ost och kex. Några av oss fastnade även i kortspel. För mig, Andrew, gick det inte så bra… misstänker att det någonstans fuskades, men det säger vi inte högt.

Idag har vi inte hunnit så mycket mer än att komma hem, packa upp våra grejer och sköta alla måsten i form av dusch och att ta hand om det berg av tvätt som vi tog med oss.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *