Höstpromenad i Särö

Inlagt av i okt 28, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Någon kanske minns att vi i våras tog en promenad längs med vattnet i Särö?

Vi var där nyligen igen och promenerade längs med vattnet. Vår utgångspunkt var, precis som tidigare, Blomstermåla. Men istället för att promenera fram och tillbaka testade vi denna gången att komma runt så att vi till slut kom upp för den väg vi kört med bilen. Det visade sig vara en riktigt bra och fin promenadväg, förutom den allra sista backen upp mot parkeringen vid Särö Västerskog där vi visste att det var gatsten, eller kullersten som många lite slarvigt kallar det, på vägen istället för asfalt.

Längs med vattnet är det ganska mycket träd, kolla på alla dessa fina färger på löven!

I den tidigare nämnda backen kan man också se en gammal byggnad, Stolpboden, som står på nio avsmalnande stolpar av sten och ovanpå varje stolpe finns en häll som ska spärr vägen för råttor och möss. I den här typen av byggnader förvarade man mat förr. Anledningen till att huset byggdes på stolpar är för att skydda det som förvarades mot skadedjur, fukt och stöld.

Längs med vägen passerar man också Särö Golf Club, som också äger Stolpboden.

Tittar man till vänster om golfklubbens huvudbyggnad så kan man se ett torn på höjden – det är Särö kyrka.

Hela promenaden blev ungefär två och en halv kilometer lång.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *