Mysig höstdag vid Ramhultafallet

Inlagt av i nov 9, 2020 i Okategoriserade | 0 kommentarer

I dessa tider gäller det att tänka utan

för boxen. Det tycker jag att vi på något sätt har blivit ganska bra på nu när vi ha

r levt med den här pandemin i ganska precis 8 månader.

I somras såg det ganska optimistiskt ut. Det såg ut som att svenskarna kanske kunde platta ut kurvan och att vi lagom till jul kunde återgå till något som liknade det sätt vi levde på i februari.

Men så tog semestertiden slut, det blev september och fler och fler gick tillbaka till sina arbetsplatser.

I takt med detta har fallen av covid-smittade ökat i ett väldigt högt tempo.

Smittspridningen har ökat i hela landet igen. Enligt aktuella uppgifter i GP ökar trycket på vården i bland annat Västra Götaland, med Göteborg som huvudfokus, ökat ordentligt.

På mindre än en vecka har de patienter som behöver intensivvård fördubblats.

Ni förstår vad detta innebär för oss och för många andra i riskgrupper. Dags att gå i ide igen. Nej men vi går mot juletider och ju närmare nyår vi kommer, desto närmare snö blir det också. Snö innebär för de flesta med någon funktionsvariation större svårigheter att ta sig fram utanför det egna hemmet.

Detta kommer innebära att vi tvingas tänka ”vart kan vi ta vägen på utflykt som inte innebär att det blir ett allt för stort projekt, samtidigt som vi inte träffar andra”.

Här kommer då ett tips!

Ni kanske minns att vi var och grillade vid Ramhultafallet, som rinner ut i Lygnern i våras?

Vi var där i helgen igen. I våras hade det inte hunnit bli så mycket vatten i fallet ännu, men nu forsade det ordentligt!

Vi satte oss vid samma grillplats som senast och hade såklart förberett med både ved och korv att grilla.

Det är något väldigt speciellt med att sitta ute i naturen och höra alla naturens ljud samtidigt som man sitter framför en varm brasa med en nygrillad korv i handen.

Det är ca 200 meter från parkeringen till grillplatsen. Terrängen är lite backig och är hårt packat grus, så om man inte har bra styrka i händerna eller inte riktigt litar på sin handstyrka så rekommenderar jag att man tar någon med sig. Det finns låga träbänkar runt grillplatsen och en bit närmare vattenfallet finns bord med bänkar.

Vill man ta sig ner till sjön är det en ganska brant backe ner hela vägen och enligt de assistenter som var med oss är det klippor när man väl kommit ner. Galna som de är så passade de på att ta ett dopp när de var där nere 😉

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *