Solig, stormig och snöig inledning av 2021

Inlagt av i jan 11, 2021 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Jag säger det varje år, ja även förra året med allt konstigt som var och fortfarande är: vart tog tiden vägen?

Det känns som att det var alldeles nyss vi gick över till 2021 och vi lämnade ett märkligt 2020 bakom oss. Men nu har redan en tredjedel av januari gått?

Vad har hunnit hända sedan året började? Julian Assange slapp bli utlämnad till USA, antalet bekräftade fall av Covid-19 passerade 90 miljoner och Storbritannien har, förutom officiellt få igenom Brexit, hunnit besluta om en tredje lock-down sedan pandemin började. Dessutom har en av världens mäktigaste män kommit med fler ”intressanta” kommentarer på sin favorit-plattform och bli permanent blockerad från bland annat just denna plattform. I och med en av alla dessa ”intressanta” kommentarer starta kravaller och vad som har kommit att kallas för en domestic terrorist attack, vilket ungefär betyder ”inhemsk terroristattack”.

Men för att se ljuset i tunneln så har vaccinationen börjat komma igång även i Sverige och vi, jag och Jossan, har hunnit med i alla fall tre saker som vi gärna tipsar om.

För ett tag sedan testade vi, Jossans mamma Marian och kusin Magnus att ta oss runt Lilla Delsjön. Det var otroligt tungt. Alla utom Jossan har ju varit sjuka i covid-19 och vi har fortfarande en del rester kvar efter det.

Min kondition är i ”normala” fall inte superbra, men efter att jag var sjuk i covid-19 så känns det som att min kropp inte ens kan stava till kondition – den är helt bortblåst! Även Marian och Magnus håller med om det.

Men det är otroligt fint att gå runt där och blicka ut över sjön.

Runt Delsjöarna finns det också många fina grillplatser, men alla var upptagna när vi var där. Tur att vi inte kom ihåg att ta med oss grillkorven just denna gång 😉

Men vid nästa utflykt, som också leder mig in på nästa tips, kom vi ihåg att ta med oss den.

Vi var ett gäng som hade siktet inställt på Ramhultafallet, som rinner ut i Lygnern. Men Jossans moster, Anita, hade hunnit före oss dit och hann ringa för att meddela att det var helt knôkat med bilar och inte fanns någon parkeringsplats. Så då fick vi snabbt tänka om.

Magnus visste att det fanns ett vindskydd på andra sidan Lygnern, så vi bestämde att vi tar oss dit.

Som ni vet så är vi inte helt främmande för att ta oss fram där vissa skulle säga att det är omöjligt.

Sagt och gjort, vi började promenera mot det nya målet. Jag låter avsaknaden av bilder på promenaden dit ge er en hint om vilken koncentration vi allihop hade för att ta oss fram. Vi skulle rakt igenom skogen, med allt vad det innebär. Stig, stenar och diverse rötter. Lägg dessutom till branta backar.
Du har väl i bakhuvudet att vi låg sjuka i covid-19 för en månad sedan? 😉 Vi var ganska slut när vi väl kom fram.

Men det var absolut värt ansträngningen! Vilken mysig grillplats med vindskydd och två grillplatser!

Efter den ansträngningen smakade korven helt gudomligt gott!

Efter att vi njutit av både korven och utsikten ett tag påbörjade vi projektet att ta oss tillbaka till bilen.

Det tredje och sista tipset för denna gång är att ta bilen ut till Gottskär och antingen promenera ut till Utholmen, där finns bänkar och bord om man vill ta sig en fika eller bara sätta sig vid bryggan och njuta av den fina utsikten. Lite längre bort ligger också Gottskärs hamn, som även den är väldigt fin.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *