Från stor fest till litet kalas

Inlagt av i mar 9, 2021 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Ett år. 365 dagar. Så lång tid har det gått sedan vi tvingades in i isolering på grund av ett virus som började sprida sig i världen med en väldigt snabb hastighet.

Det var dagen efter att vi varit på Miriam Bryants konsert i Scandinavium och exakt en vecka efter Jossans födelsedagskalas. Vi gick alltså från att ha haft kalas en vecka tidigare med hela lägenheten full av gäster och ha suttit på en fullsatt arena till att inte träffa någon som vi inte träffat på länge. Vi begränsade våra kontakter till väldigt få personer.

Nu ett år senare är vi fem personer i Jossans direkta närhet som har varit smittade av covid-19. Men på något mirakulöst sätt har Jossan klarat sig från att bli smittad.

Hur firar man kalas mitt i en pågående pandemi då? Ja, det blev ju inte alls som det brukar. I år bestämde vi oss för att vara utomhus på Sagön, hos en av Jossans kusiner, med några få gäster och bara med personer som vi träffat någorlunda regelbundet den senaste tiden.

Det blev en mycket mysig stund med grillning av hamburgare i den varma vårsolen.

Till efterrätt hade vi förberett en frozen cheesecake med hallon och en botten gjord av oreo-kex. Den var mycket god!

Lite annorlunda för oss att inte ha ett stort kalas med väldigt många gäster, men det blev som sagt mycket mysigt med bara några få också.

Vi hälsade även på svanen Bengt som har bestämt sig för att bosätta sig i Sagsjön.

Vi får hoppas att vaccinationerna runt om i världen får fart ordentligt snart så att vi snart kan återgå till någon slags ”normalare” vardag.

Ta hand om varandra, tänk på att hålla avståndet, tvätta händerna och håll i och håll ut så har vi förhoppningsvis snart kommit ut ur denna mardröm.

Någon dag senare passade vi också på att ta en promenad längs med Lerkils brygga och där träffade vi några av Bengts kompisar.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *