Träna?! När ska man ”hinna” det?

Inlagt av i mar 28, 2021 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Träna är nyttigt sägs det. Men det där med att hålla igång det när motivationen inte riktigt finns där och man inte kan ta sig till så många ställen för att få gjort den där träningen är inte så lätt.

Förutom de vanliga begränsningarna med bristande tillgänglighet i vissa lokaler så har vi ju en pandemi i världen som begränsar oss ännu mer och när det inte finns möjlighet att ta sig iväg någonstans så är vi begränsade till vårt eget hem.

Ni förstår säkert vart detta är på väg. Att vara i behov av träning och då behöva göra den hemma i vardagsrummet är en ekvation som inte riktigt går ihop. Jag får den i alla fall inte att gå ihop.

Hur gör man? Det finns ju tusen andra saker som man behöver eller vill prioritera.

Träningen behövs för att förhindra försämringar i kroppen, men det finns nästan alltid något som man har tänkt att ”det där ska jag göra så fort jag får tid” eller ”det där är mycket roligare än att träna” och plötsligt ligger träningsredskapen prydligt i hyllan och samlar damm.

Nu börjar det ju bli vår och varmare ute också, då prioriterar i alla fall inte jag att sätta igång någon träningsvideo på tvn och följa den, även om jag vet att jag får ut ganska mycket av det i längden.

Enligt olika hemsidor jag snabbt kollat på tar det mellan 66 och 100 dagar att skapa sig en ny vana. De beskriver bland annat att om man vill skapa sig en vana att dricka ett glas vatten varje morgon före frukost så tar det i genomsnitt 20 dagar, medan att skapa sig nya träningsvanor tar över 100 dagar.

Har man dessutom en vana som man vill bryta så tar det minst 66 dagar.

Ja, jag tillhör nog lite grann den där kategorin människor som typ har ett nyårslöfte om att börja träna mer, men efter att ha läst de här siffrorna förstår jag varför det blir samma visa varje år. Jag går ut ganska hårt och har jag tur så håller det i en månad innan det dör ut. Jag orkar helt enkelt inte hålla träningsmotivationen uppe tillräckligt länge för att min hjärna ska hinna uppfatta att jag skapat mig en ny vana.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *