En superhärlig påskhelg

Inlagt av i apr 5, 2021 i Okategoriserade | 0 kommentarer

Det har verkligen varit full rulle hela påsken! Superkul!

Allt från promenader i både solsken och halv storm till ägg-letande och goda bakverk.

Vi började helgen med en promenad ute vid Lilla Amundön och njöt av solskenet. En av Jossans assistenter passade till och med på att bada i havet. Brr… det såg väldigt kallt ut!

I fredags var vi bjudna till Jossans moster på påskmiddag. Förutom sill, gravad lax, ägg och oxfilé bjöds det på den här läckerheten till efterrätt.

Det var en memma-kladdkaka med jordgubbar, hallon och blåbär. Det var alltså en kladdkaka där de hade blandat i lite memma i smeten.

Nu undrar säkert någon vad memma är. Man kan säga att det är en väldigt lös kladdkaka gjord på rågmjöl, rågmalt och sirap. Till detta brukar man ha grädde, mjölk eller kaffegrädde och strösocker.

Påskafton började, som det brukar, med att vi letade efter varsitt påskägg…

Och som det brukar vara så hittade Jossan sitt mer eller mindre med en gång medan jag behövde ganska många ledtrådar innan jag lyckades lokalisera mitt.

Efter letandet tog vi oss ut i det fina vädret och tog en härlig promenad vid Billdals park. Vi testade en ny väg den här gången, istället för att svänga höger när man kommer över bron halvvägs in på vår vanliga runda och gå tillbaka så gick vi till vänster och försökte ta oss upp på berget för att få en ny väg tillbaka.

Det visade sig dock att den backe som vi tror ledde upp till toppen av berget var väldigt brant och hade ganska stort grus som såg ut att lätt kunna rulla om man behövde ta i. Så vi valde att gå förbi den och hitta en annan, längre väg runt.

Efter en stunds promenad kom vi i alla fall fram till stallet som ligger vid parken igen.

Igår, söndag, tog vi en roadtrip till Fjärås. Närmare bestämt Fjärås Bräcka.

Det är en israndsbildning som bildades av inlandsisen för ungefär 14 500 år sedan.

Det är häftigt att rulla på en höjd som bildats av is och består av bland annat sten, grus och sand. På ena sidan ser man havet och på andra sidan börjar sjön Lygnern.

Här kan man också gå in i naturreservatet som har ett rikt naturliv. Här kan man, om man har tur, se bland annat rådjur, räv och grävling.

Du kan också se lämningar från bland annat stenåldern och vikingatiden. En av de mest tydliga lämningarna är det gravfält från vikingatiden som finns på den västra sluttningen. Det är Hallands största gravfält från vikingatiden.

Här finns ungefär 160 fornlämningar, varav fyra gravhögar, 24 runda och sju ovala eller skeppsformade stensättningar samt 127 resta stenar.

Idag, annandag påsk, kom mina föräldrar, min syster och hennes pojkvän på en härlig fika. Bra avslutning på långhelgen!

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *